Mojo Picón – połączeni pasją i korzeniami


Osoby tworzące nasz zespół to prawdziwi miłośnicy kuchni hiszpańskiej wywodzący się z Półwyspu Iberyjskiego i archipelagu Wysp Kanaryjskich. Trzon stanowią Florencio i Pedro – założyciele Mojo Picón.

FLORENCIO GONZÁLEZ

Florencio González

Współwłaściciel Mojo Picón, z pochodzenia Kanaryjczyk. Przed kilkoma laty wraz ze swoją żoną, Polką, postanowili osiedlić się w Warszawie. Tęsknota za rodzimymi smakami zainspirowała go do promowania kuchni hiszpańskiej w swoim nowym miejscu zamieszkania. Florencio jest także reprezentantem biura turystyki przy ambasadzie Hiszpanii w Polsce. Zajmuje się promocją Wysp Kanaryjskich.

czerwona gwiazdka

PEDRO DE GRACIA

Pedro de Gracia

Współwłaściciel Mojo Picón, który dzieciństwo i wczesną młodość spędził na południowo-wschodnim Półwyspie Iberyjskim. Dziś, gdy w Polsce robi mu się za zimno, leci do Alicante. A gdy w Polsce robi się wreszcie gorąco, zabiera wielką patelnię i przygotowuje paelle na najlepszych kulinarnych festiwalach w Warszawie i nie tylko.
Pół Hiszpan, pół Polak.
Dobrze czuje się i tu, i tam.

czerwona gwiazdka

Pedro, Florencio i zespół